Forside > Forlagshuset Vigmostad & Bjørke
Forlagshuset Vigmostad & Bjørke

Om Fagbokforlaget

Fagbokforlaget ble stiftet av de to daværende studentene Arnstein Bjørke og Arno Vigmostad i 1992. På litt over 20 år har forlaget vokst til å være det fjerde største forlaget i Norge og det tredje største innenfor akademiske titler.
Vi har hovedkontor i Bergen med eget lager og avdelingskontorer i Oslo, Trondheim, Gdansk og Dehli.
Vigmostad og Bjørke eier fortsatt selskapet 50/50 og driver det i fellesskap.
Fagbokforlaget har ca 150 allsidige og kompetente medarbeidere, og vi hadde i 2014 en omsetning på ca 185 millioner kroner.
Vi gir ut bøker og digitale læremidler for hele utdanningsløpet, fra barnehage til høyere utdanning. I tillegg utgir Fagbokforlaget en rekke offentlige publikasjoner og andre oppdragsutgivelser.
I 2014 utga Fagbokforlaget ca 500 titler og vårt søsterforlag Vigmostad & Bjørke AS utga ca 100 titler.
 


Fagbokforlaget består av følgende tidligere selskaper:

•Forlaget Fag og Kultur, som ble etablert i 1987. Fag og Kultur er et av de største forlagene for skolebøker til ungdomsskole og norsklæremidler for fremmedspråklige elever.
•Migranorsk AS, som ble etablert som eget aksjeselskap i 2002. Migranorsk er et interaktivt norskkurs på Internett. Det er et banebrytende språkkonsept for innvandrere basert på digitale læringsressurser.
•Grieg Multimedia ble stiftet i 1997, og de produserer pedagogisk programvare og nettbaserte kurs for norsk- og fremmedspråkopplæring. De leverer undervisningsløsninger og kurs til grunnskoler, videregående skoler, voksenopplæringssentre, privatbrukere og bedrifter.
•Økonomiforlaget, som ble etablert i 1986, og som er det ledende forlaget innenfor økonomiske fag på videregående skole.
•Forlaget Ravn AS, som har røtter tilbake til gamle Fabritius Forlag, og som har vært utgiver av en rekke offentlige publikasjoner.
•Samlaget Utdanning ble overtatt av Fagbokforlaget i 2013 og vår portefølje innenfor undervisningssegmentet ble med dette et av norges største.
•I 2014 kjøpte Fagbokforlaget Dalefag som var et lite familieforlag i Molde med skolebøker i rettslære, økonomifag og samfunnsfag for videregående.

 

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke

Fagbokforlaget er en del av konsernet Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, som også ble stiftet i 1992 av Arnstein Bjørke og Arno Vigmostad.

I tillegg til Fagbokforlaget består forlagshuset av følgende selskaper:
•Vigmostad & Bjørke utgir bøker for allmennmarkedet med fokus på utgivelsesområdene norsk og oversatt skjønnlitteratur, norsk og oversatt krim, norsk dokumentarlitteratur og sakprosa samt serier for barn og ungdom.  Forlaget har forfatternavn som Jan Guillou, Liza Marklund og Anne Holt i stallen.
•Tun forlag, tidligere Landbruksforlaget.
•Tidligere Piratforlaget er nå fusjonert med vårt allmennforlag Vigmostad & Bjørke.  
•Eide Forlag, som ble etablert i 1880, og som var et av de store norske forlagene for blant annet barnelitteratur i 1950- og 60-årene. Forlaget ble kjøpt av Fagbokforlaget i 2005. Forlag er tildelt anbudet med utgivelse av alle bøker og digitale resurser for Gudstjenestereformen i Den Norske Kirke.
•Cantando Musikkforlag ble startet i1986, og har siden den tid utgitt ca. 3000 musikkverker. I tillegg til utgivelser og administrasjon av åndsverk, har forlaget stor kompetanse innen rettighetshåndtering og brukes som konsulent av flere større organisasjoner og bokforlag.
•John Grieg A/S kan føre sine aner tilbake til 1721, og er dermed en av Norges eldste trykkerivirksomheter. John Grieg A/S ble kjøpt av Fagbokforlaget i 2006 og driver i dag med formidling av alle slags forlagstjenester, fra rådgivning og språktjenester til design, trykking og distribusjon.
•Haugenbok.no er en familiebedrift som startet opp som bokhandelen Haugen Bok i 1929 og som på 70-tallet satset stort på postordresalg av bokverk. I 1997 startet Haugen Bok den aller første nettbokhandelen i Norge. Siden 2009 har Haugenbok.no drevet som ren nettbokhandel. Forlagshuset kjøpte Haugen bok i 2012.
•Forlagshuset kjøpte Akademika i mars 2014. Akademika er Norges desidert største akademiske bokhandel.
•Forlagshuset kjøpte Schibsted Forlag AS og EBOK.NO fra Schibsted Media Group i juni 2015.

 

Opprettet: 22.11.2006 12:44, endret: 19.06.2015 11:06